07:23 26.01.2021

Резолюцію про імпічмент Трампу внесли в Сенат США

2 хв читати
Резолюцію про імпічмент Трампу внесли в Сенат США

У Сенат США з Палати представників передано резолюцію щодо імпічменту екс-президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу, повідомляють американські ЗМІ.

Телеканали висвітлювали, як менеджери пройшли з приміщень Палати представників у інше крило Капітолію, де засідає сенат. Таким чином, процес імпічменту формально вважається запущеним.

Проте, як повідомлялося, за домовленістю між демократами і республіканцями в сенаті слухання у справі Трампа почнуться на тижні, який стартує 8 лютого.

Палата представників американського Конгресу проголосувала за імпічмент Трампу 13 січня. Він обвинувачується в "підбурюванні до заколоту", який вилився в штурм Капітолію прихильниками Трампа 6 січня.

У разі, якщо сенатський процес, який відбуватиметься у формі суду, винесе вирок про імпічмент, Трамп втратить можливість балотуватися в президенти на новий термін або ж займати державні посади.

Проти імпічменту Трампу виступили деякі сенатори-республіканці, повідомив у понеділок телеканал Fox News.

Сенатор Марко Рубіо заявив в ефірі телеканалу, що майбутній сенатський процес щодо імпічменту Трампа є "дурницею" і завдасть шкоди США, навіть якщо Трамп і був відповідальний "за деякі події" в Капітолії США 6 січня.

"Я вважаю, що суд - дурість. Це контрпродуктивно. У нас в країні вже палає вогонь, і цей суд рівносильний тому, що взяти і хлюпнути бензину в це полум'я", - сказав законодавець.

Сенатор-республіканець Том Котон заявив, що не вірить в конституційні повноваження сенату засудити Трампа, який покинув свій пост. Він сказав: "Чим більше я розмовляю з іншими сенаторами-республіканцями, тим більше їх шикується в чергу (на підтримку цього аргументу - ІФ)".

"Я думаю, що багато американців вважають дивним, що сенат витрачає свій час на те, щоб засудити і відсторонити від посади людину, яка покинула свій пост тиждень тому", - додав Котон.

Республіканець Джон Корнін написав у суботу в Twitter: "Якщо ідея оголосити імпічмент і судити колишніх президентів чудова, то як щодо колишніх президентів-демократів, коли республіканці отримають більшість (у сенаті - ІФ) у 2022 році? Подумайте про це і давайте робити те, що краще для країни".

Дострокове голосування щодо скасування судового процесу, ймовірно, не увінчається успіхом, враховуючи, що демократи тепер контролюють сенат. Проте, республіканська опозиція зазначає, що багато сенаторів Республіканської партії в кінцевому підсумку проголосують за виправдання Трампа. Хоча нині демократи і контролюють сенат, їм, щоб засудити Трампа, потрібна підтримка 17 республіканців, оскільки за імпічмент повинні проголосувати дві третини сенаторів, зазначив телеканал.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА