07:34 26.01.2021

Сенат США затвердив кандидатуру Джанет Єлен на пост глави Мінфіну

2 хв читати
Сенат США затвердив кандидатуру Джанет Єлен на пост глави Мінфіну

Сенат США затвердив запропоновану американським президентом Джо Байденом кандидатуру Джанет Єлен на пост міністра фінансів.

Голосування ще не завершено, проте за неї вже проголосували понад 50 із 100 сенаторів. Цього достатньо для затвердження Єлен на міністерській посаді.

74-річна Йеллен стала першою жінкою, яка очолила Мінфін США.

До цього її кандидатуру підтримав комітет з фінансів верхньої палати конгресу США.

Йеллен очолювала Раду економічних консультантів при президенті США, потім була заступником голови Ради керуючих ФРС. З 2014 до 2018 року вона займала посаду глави ФРС.

На слуханнях у сенаті раніше в січні вона заявляла, що в разі затвердження зосередиться на потребах американських робітників. Єлен має намір забезпечити конкурентоспроможність економіки, пропонуючи хороші робочі місця і зарплату в містах та сільській місцевості. Вона також має намір працювати над другим пакетом фінансової допомоги, який "необхідний, щоб пережити ці темні часи, перш ніж програма вакцинації дозволить нам повернутися до життя, яким ми знали його раніше".

Елен підтвердила прихильність до ринкового формування валютного курсу і дала зрозуміти, що США не прагнуть до більш слабкої нацвалюти задля отримання конкурентних переваг. Вона назвала спроби деяких країн штучно маніпулювати своєю валютою неприйнятними.

За словами Єлен, на посаді міністра фінансів США у неї буде "подвійна місія", і насамперед їй необхідно допомогти американцям впоратися з пандемією. "Однак потім буде більш довгостроковий проект. Нам необхідно відновити нашу економіку так, щоб вона давала достаток більшій кількості людей і забезпечувала конкурентоспроможність американських робітників у все більш конкурентній глобальній економіці", - вважає вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА