07:39 26.01.2021

Єврокомісія рекомендувала превентивні заходи для мандрівників через нові мутації COVID-19

2 хв читати

Єврокомісія (ЄК) запропонувала додаткові гарантії і вимоги для міжнародних мандрівників в ЄС у зв'язку з тим, що нові штами коронавірусу і нестабільна ситуація охорони здоров'я в усьому світі "вимагають подальших дій для гарантування безпеки поїздок".

"Зараз зазначається дуже велика кількість нових заражень в низці держав-членів ЄС. Тому необхідно зменшити ризики, пов'язані із зараженням під час подорожей, щоб полегшити долю і без того перевантажених служб охорони здоров'я", - заявив у понеділок на прес-конференції в Брюсселі член ЄК з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

У зв'язку з цим, пояснив він, на додаток до попередньої рекомендації ЄС щодо боротьби з пандемією коронавірусу Єврокомісія пропонує нову.

"Держави-члени повинні ввести додаткові заходи, щоб гарантувати безпечні поїздки в ЄС", - йдеться в комюніке, поширеному Єврокомісією в Брюсселі.

Документ пояснює, що це стосується тих, хто прямує в ЄС з важливих причин, громадян ЄС і довгострокових резидентів в країнах Євросоюзу і членів їх сімей, а також для прибулих з країн, для яких заборону на необов'язкові поїздки було знято.

Держави-члени ЄС повинні вимагати від мандрівників негативний тест ПЛР на COVID-19 перед вильотом і надати доказ цього тесту. Тест необхідно здати не раніше ніж за 72 години до вильоту. Громадяни, резиденти ЄС і члени їх сімей повинні мати можливість пройти тест після прибуття.

При цьому обумовлюється, що можуть бути зроблені виключення для деяких категорій професій, якщо додаткові вимоги будуть перешкоджати меті обов'язкової поїздки. Зокрема, транспортні та транскордонні працівники повинні бути звільнені від вимоги пред'являти негативний результат ПЛР. Також особливі правила передбачаються для екіпажів повітряних суден.

При розгляді питання про зняття обмежень на необов'язкові поїздки в ЄС з інших країн, Євросоюз повинен брати до уваги такі критерії: загальна кількість нових зареєстрованих випадків COVID-19 в країні на 100 тис. населення за попередні 14 днів на регіональному рівні не повинна перевищувати 25; кількість тестів на інфекцію COVID-19 на 100 тис. людей, проведених за попередні сім днів, має перевищувати 300; відсоток позитивних тестів серед всіх тестів на інфекцію COVID-19, проведених у попередні сім днів, повинен бути не більше 4%.

Також в Єврокомісії наголошують, що будь-які необов'язкові поїздки не рекомендуються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА