07:43 26.01.2021

Заборгованість киян за послуги ЖКГ на сьогодні становить близько 4 млрд грн

1 хв читати
Заборгованість киян за послуги ЖКГ на сьогодні становить близько 4 млрд грн

Заборгованість киян за послуги ЖКГ, зокрема і за тепло і гарячу воду, сьогодні становить близько 4 млрд. грн. повідомив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Підняття ціни на газ створює велику соціальну напруженість ... Заборгованість за житлово-комунальні послуги, наприклад, у столиці на сьогодні приблизно 4 млрд грн. І вона - вища, ніж у минулі роки. Більше того, підвищення ціни на газ може призвести до соціального вибуху", - розповів Кличко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Мер Києва нагадав, про ініційовану Асоціацією міст України зустріч з прем'єр-міністром України, представниками уряду і депутатами, на якій обговорювалися питання ціни на газ для населення і компенсації для теплопідприємств різниці в тарифах - між фіксованою і ринковою ціною на газ.

"Сподіваюся, що найближчими днями ми зможемо врегулювати питання різниці в тарифах на тепло, а також компенсації збитків підприємствам теплопостачання. У будь-якому випадку питання компенсації не може бути покладено на місцеві бюджети. Адже 4 млрд грн за опалювальний сезон тільки в Києві - це непідйомна сума для міста. Це може привести до банкрутства комунальних підприємств теплопостачання", - підсумував Кличко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА