09:01 26.01.2021

AstraZeneca спростувала повідомлення ЗМІ про низьку ефективність її вакцини у людей похилого віку

1 хв читати
AstraZeneca спростувала повідомлення ЗМІ про низьку ефективність її вакцини у людей похилого віку

Фармацевтична компанія AstraZeneca назвала невірними повідомлення німецьких газет Handelsblatt і Bild про те, що ефективність розробленої нею вакцини становить у людей старше 65 років лише 8%.

Як зазначають ЗМІ, у письмовій відповіді AstraZeneca йдеться, що повідомлення про низьку ефективність її вакцини "абсолютно невірні".

Компанія зазначила, що об'єднаний комітет Великої Британії з вакцинації та імунізації підтримує використання вакцини у людей похилого віку, і сильну імунну відповідь на вакцину був виявлений в аналізі крові цієї групи учасників дослідження.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), як планується, схвалить застосування вакцини AstraZeneca до кінця поточного тижня.

Євросоюз відповідно до раніше підписаної угоди повинен отримати 100 млн доз вакцини в першому кварталі цього року. Але є побоювання, що він отримає тільки половину цієї кількості, що пов'язано з виробничими питаннями.

У бесіді з головним виконавчим директором AstraZeneca Паскалем Соріо у понеділок президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зажадала від компанії виконання контрактних зобов'язань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА