12:12 26.01.2021

Верховний Суд розгляне касацію на вирок Януковичу 15 березня

2 хв читати
Верховний Суд розгляне касацію на вирок Януковичу 15 березня

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду повідомляє засудженому екс-президенту України Віктору Януковичу про те, що 15 березня 2021 року буде розглянута скарга його адвокатів на вирок Оболонського районного суду м. Києва та ухвалу Київського апеляційного суду, повідомляється в "Урядовому кур'єрі".

"Відповідно до ухвали від 15 січня 2021 року розгляд кримінального провадження за касаційними скаргами захисників... які діють в інтересах засудженого Януковича на вирок Оболонського районного суду Києва від 24 січня 2019 року та ухвалу Київського апеляційного суду від 2 жовтня 2020 року... призначено до розгляду в Касаційному кримінальному суді Верховного Суду на 11:00 15 березня 2021 року", - йдеться в повідомленні, підписаному суддею Верховного Суду Андрієм Чистиком, розміщеному в газеті "Урядовий кур'єр" у розділі "Оголошення" у вівторок.

Окремим повідомленням цей самий суддя офіційно повідомляє Януковичу про дату та місце розгляду касації Касаційним кримінальним судом.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду й пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації. Водночас суд визнав Януковича невинуватим за обвинуваченням у пособництві посягання на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

2 жовтня Київський апеляційний суд залишив у силі вирок Оболонського райсуду. У свою чергу адвокат Януковича Віталій Сердюк повідомив, що рішення Київського апеляційного суду буде оскаржено у Верховному Суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА