16:31 26.01.2021

Суд зобов'язав Міносвіти забезпечити перегляд підручників для 5 і 11 класів з історії України

2 хв читати
Суд зобов'язав Міносвіти забезпечити перегляд підручників для 5 і 11 класів з історії України

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Міністерство освіти і науки забезпечити перегляд підручників для 5 і 11 класів з історії України для закладів загальної середньої освіти, що вийшли у світ у 2018 і 2019 роках, у частині достовірного викладу подій 2013-2014 років, зокрема Революції гідності.

Раніше колишній заступник глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов звернувся до суду з вимогою визнати незаконною і протиправною бездіяльність Міносвіти, яка полягає в невиконанні перевірки підручників для 5 і 11 класів з історії України для закладів загальної середньої освіти, що вийшли у світ в 2018 і 2019 роках, а також зобов'язати міністерство забезпечити перегляд цих підручників на підставі його звернення.

У матеріалах справи зазначено, що позивач, зокрема, наводить як приклад інформацію з підручника, яка нібито не відповідає дійсності, а саме, що "...22 січня 2014 року, в День соборності України, снайпери "Беркуту" застрелили на вулиці Грушевського п'ятьох активістів Євромайдану".

"Водночас у Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутні судові рішення, що набули чинності, стосовно працівників спеціального підрозділу міліції громадської безпеки "Беркут" "снайперів беркуту" в "справах Майдану", якими співробітник або співробітники "Беркуту" визнані винними в убивстві 22 січня 2014 року активістів Євромайдану", - йдеться в матеріалах справи.

Отже, дослідивши наявні матеріали справи та вимоги законодавства, що відповідають їм, суд дійшов висновку про обґрунтованість заявлених позивачем вимог і задовольнив позов про визнання протиправної бездіяльності Міносвіти.

Крім того, суд зобов'язав Міносвіти забезпечити перегляд підручників для 5 і 11 класів з історії України для закладів загальної середньої освіти, що вийшли у світ у 2018 і 2019 роках, на підставі звернення позивача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА