18:01 26.01.2021

Заміна підтвердження кваліфікації моряків на продовження стажу за записом призведе до корупції - Криклій

2 хв читати
Заміна підтвердження кваліфікації моряків на продовження стажу за записом призведе до корупції - Криклій

Реформа системи дипломування моряків, спрямована на прозорість та автоматизацію процесів, а також на виключення людського чинника, має бути завершена, вважає міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Таку позицію він висловив на своїй сторінці у Facebook у відповідь на вимоги з боку мітингувальників, що прозвучали під час протестів проти корупції у сфері дипломування моряків, які відбулися у низці міст України в понеділок, 25 січня.

"Підтвердження стажу за записом у послужній книжці моряка - це не реформа, а перерозподіл корупційних потоків від інспекції до крюїнгів (компанії, що здійснюють пошук і підбір плавскладу на судна - ІФ). Бо запис легко підробити, немає реєстрів, які дозволяли б верифікувати таку інформацію", - наголосив міністр.

Криклій також заявив, що з повагою ставиться до конституційного права на протест, "якщо на нього дійсно виходять моряки".

За словами міністра, Мінінфраструктури бачить реформу системи дипломування моряків так:

- ліквідація корумпованої інспекції;

- запровадження автоматизованої системи тестування моряків без участі людини-екзаменатора;

- CES (загальноприйнята у світі система тестування моряків) як основа тестової системи;

- повноцінна робота електронного кабінету моряка.

Міністр також зазначив, що рішення про ліквідацію інспекції дипломування моряків оскаржують у суді за позовом колишнього співробітника.

Як повідомлялося, у низці міст України 25 січня відбулися протести проти корупції у сфері дипломування моряків. В Одесі перекрили трасу на Київ. Ініціатором протестів в Одесі, Києві, Херсоні, Миколаєві, Ізмаїлі, Маріуполі та Очакові стала Громадська організація "Українське об'єднання моряків".

Морадміністрація засуджує перекриття мітингувальниками траси Київ-Одеса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА