20:35 26.01.2021

В Україні вже створено понад 500 груп з працівників ДСНС і поліції для відпрацювання будинків для людей похилого віку і інших подібних установ

2 хв читати
В Україні вже створено понад 500 груп з працівників ДСНС і поліції для відпрацювання будинків для людей похилого віку і інших подібних установ

Під головуванням міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова відбулося засідання Урядової комісії з розслідування причин пожежі в нелегальному будинку для людей похилого віку в Харкові, в результаті якої загинули 16 людей похилого віку.

"Під час засідання члени Комісії заслухали доповіді представників Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Міністерства соціальної політики України про хід перевірок усіх соціальних установ з виявлення порушень чинного законодавства в їх роботі, і наявності в Реєстрі постачальників соціальних послуг", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінрегіону, опублікованому у вівторок.

В інформації зазначається, що станом на 26 січня в Україні створені 511 груп для відпрацювання об'єктів, що надають послуги з проживання та/або утримання літніх людей, осіб з інвалідністю та інших громадян групи ризику, в складі працівників підрозділів ДСНС і Нацполіції.

Члени урядової комісії прийняли рішення доручити відповідним органам місцевої влади і міністерствам продовжити дані перевірки і провести роботу над пропозиціями до чинного законодавства, які унеможливлять порушення в роботі соціальних установ.

"Не дивлячись на всі бюрократичні перепони і труднощі юридичного поля, ми повинні зробити все, щоб виявлені нелегальні соціальні установи, зокрема для літніх людей, або перейшли в правове поле або припинили свою роботу. Аналізуючи чинне законодавство, ми вже зараз розуміємо, що без чітко визначеного механізму перевірки таких установ, ми ризикуємо отримати ще більший хаос і нові жертви", - наголосив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Члени урядової комісії також доручили Міністерству соціальної політики разом із Міністерством юстиції запропонувати механізм обліку осіб, з якими укладені або укладаються договори довічного утримання та обміну такою інформацією між уповноваженими органами виконавчої влади.

Також міністерство соціальної політики України отримало доручення спільно з Міністерством цифрової трансформації України прискорити подання на розгляд уряду проекту постанови "Про Реєстр постачальників і одержувачів соціальних послуг".

Як повідомлялося, 21 січня в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа. Загинуло 16 осіб. Як з'ясувалося, за адресою, де сталася пожежа, не зареєстровано жодних установ соцзахисту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА