20:51 26.01.2021

Кулеба привітав Блінкена з призначенням главою Держдепу США

2 хв читати
Кулеба привітав Блінкена з призначенням главою Держдепу США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав Тоні Блінкена з призначенням державним секретарем США і висловив сподівання на поглиблення українсько-американського стратегічного партнерства.

"Вітаю Тоні Блінкена зі вступом на посаду державного секретаря США. Сподіваємося на подальше посилення українсько-американського стратегічного партнерства на благо наших народів. Нехай наш альянс внесе великий акорд у трансатлантичну єдність і стійкість", - написав Кулеба у своєму акаунті у Twitter у вівторок увечері.

Як повідомлялося, 26 січня Сенат США затвердив запропоновану новим американським президентом Джо Байденом кандидатуру Тоні Блінкена на посаду глави Держдепу.

У період президентської кампанії 2020 року Блінкен був неофіційним прес-секретарем кандидата в президенти Байдена, висвітлюючи для преси його погляди на вирішення зовнішньополітичних проблем.

Знайомство Блінкена з Байденом належить до періоду 2002-2008 років, коли він розпочав керівництво апаратом демократичної фракції сенатського комітету з міжнародних відносин, одним із голів якого був сенатор Байден.

У першій адміністрації екс-президента Барака Обами (2009-2013 роки) Блінкен обіймав посаду радника з питань національної безпеки Байдена, який тоді був уже віце-президентом.

У 2013-2015 роки Блінкен обіймав посади заступника радника з питань національної безпеки президента США, у 2015-2017 роках - заступника державного секретаря США.

Кар'єру на держслужбі Блінкен, випускник Гарвардського та Колумбійського університетів за фахом "юриспруденція", розпочав іще в період президентства Білла Клінтона (1994-2001 роки), якому він готував розмови із зовнішньополітичних питань. Також Блінкен перебував в апараті Ради національної безпеки США, був спеціальним помічником президента, курирував проблеми відносин із Європою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА