07:07 27.01.2021

Сенатори США обговорюють резолюцію про осудження Трампа

2 хв читати
Сенатори США обговорюють резолюцію про осудження Трампа

Сенатор-демократ Тім Кейн і сенатор-республіканець Сьюзан Коллінз у приватному порядку обговорюють зі своїми колегами двопартійну резолюцію, яка засуджує колишнього президента Дональда Трампа, повідомляє портал Axios з посиланням на обізнані джерела.

Деякі демократи висловили зацікавленість у прийнятті резолюції про осудження Трампа за умови, що принаймні 10 сенаторів від Республіканської партії публічно підтримають її, забезпечивши таким чином перевагу в 60 голосів, необхідну для прийняття резолюції в сенаті, повідомили співрозмовники видання.

Зазначається, що досі незрозуміло, чи буде дана резолюція прийнята замість судового процесу щодо імпічменту Трампу або після нього.

Раніше Сенат США провів голосування про визнання імпічменту екс-президенту незаконним.

На голосуванні 55 сенаторів визнали імпічмент законним, а 45 - протизаконним. При цьому, тільки п'ять республіканців висловилися за законність імпічменту. Коллінз була серед них.

"Я думаю, що з сьогоднішнього голосування абсолютно очевидно, що вкрай малоймовірно, що президента буде засуджено", - зазначила вона після голосування в Сенаті.

Результат голосування показує, що шансів на те, що Сенат у лютому підтримає рішення палати представників оголосити Трампу імпічмент, невисокі: для цього потрібна згода двох третин сенаторів.

Питання про законність процедури імпічменту поставив на голосування сенатор-республіканець Ренд Пол. Він вважає, що Трамп не порушував закон, а демократи просто намагаються звести з ним рахунки.

На думку конгресменів-демократів і деяких республіканців, Трамп несе відповідальність за заворушення в районі Капітолію на початку листопада. Тоді демонстранти, які підтримують його, увірвалися в будівлю Конгресу. Незадовго до цього перед ними виступив Трамп і закликав не припиняти боротьбу. На думку демократів, саме такий заклик і підштовхнув демонстрантів до агресивних дій.

Раніше в цьому місяці група республіканців Палати представників внесла резолюцію із засудженням Трампа "за спробу незаконно скасувати президентські вибори 2020 року і порушення його присяги 6 січня 2021 року".

Але демократи Палати представників публічно відкинули її, стверджуючи, що цього недостатньо, щоб залучити Трампа до відповідальності за напад на Капітолій. Замість цього Палата представників проголосувала на двопартійній основі за імпічмент Трампу, зробивши його першим президентом, якому двічі був оголошений імпічмент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА