07:34 27.01.2021

Байден підтвердив прихильність США до положення про колективну оборону НАТО

1 хв читати
Байден підтвердив прихильність США до положення про колективну оборону НАТО

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом підтвердив, що Сполучені Штати продовжують залишатися прихильними статті 5 Північноатлантичного договору про колективну оборону, повідомив Білий дім.

"Президент Байден підтвердив прихильність Сполучених Штатів колективній обороні відповідно до статті 5 Північноатлантичного договору, зазначив свою прихильність зміцненню трансатлантичної безпеки", - йдеться в поширеному Білим домом повідомленні про бесіду.

Стаття 5 договору передбачає, що збройний напад на одну або кількох країн-учасниць "вважатиметься нападом на них усіх".

У цьому випадку всі учасники договору повинні надати стороні, що зазнала нападу, всю необхідну допомогу, "включно із застосуванням збройної сили з метою відновлення і збереження безпеки у Північноатлантичному регіоні".

Як повідомлялося, Столтенберг і Байден домовилися також проводити консультації з Афганістану, Іраку і Росії.

Прес-служба НАТО повідомила, що сторони під час бесіди "обговорили виклики, перед якими стоїть НАТО, такі, як боротьба з міжнародним тероризмом, зокрема в Афганістані і Іраку, ведення справ з більш настирливою Росією".

Білий дім інформував, що Байден "повідомив про свій намір консультуватися і працювати з союзниками за всім спектром загальних проблем безпеки".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА