12:09 27.01.2021

Через два дні після інавгурації в США в Україні відкрили ще дві справи проти Байдена та Порошенка - адвокат

2 хв читати
Через два дні після інавгурації в США в Україні відкрили ще дві справи проти Байдена та Порошенка - адвокат

Нові провадження стосовно п'ятого президента України (2014-2019) Петра Порошенка та новообраного президента США Джозефа Байдена було відкрито через два дні після інавгурації президента США з відома Офісу президента України Володимира Зеленського, повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань.

"20 січня цього року українці разом із цілим світом дивилися інавгурацію нового президента Сполучених Штатів Байдена. Дивилися з великими надіями на поглиблення співпраці нашої країни зі стратегічним союзником. Оскільки під час каденції п'ятого президента України Порошенка й тодішнього віце-президента Байдена ця співпраця була дуже позитивною і корисною для нас", - нагадав Головань на брифінгу.

"З певною радістю - як ми тепер бачимо, лицемірною, дивилися на цю інавгурацію і в офісі нинішнього президента Зеленського. Чому я говорю "лицемірною"? Тому що вже 22 січня, через два дні після інавгурації президента Сполучених Штатів, було зареєстровано два нові кримінальні провадження, що стосуються нібито втручання в діяльність колишнього генерального прокурора України Шокіна з боку п'ятого президента України Порошенка та нинішнього президента Сполучених Штатів Байдена", - повідомив він.

"Хто ж виконавці цієї провокації? А виконавці ті самі. Визнаний міжнародною спільнотою агент держави-агресора Деркач, Печерський суд і нинішня українська влада, якою маніпулюють агенти держави-агресора... Тобто знову намагаються зруйнувати такими провокаціями стратегічне партнерство між Україною і США", - резюмував Головань.

Агентство "Інтерфакс-Україна" направило запит до Офісу генпрокурора України щодо цієї інформації, а в суді не змогли підтвердити або спростувати інформацію про відкриття таких справ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА