13:03 27.01.2021

Україна та Угорщина домовилися про переговори щодо мови та освіти - Кулеба

2 хв читати
Україна та Угорщина домовилися про переговори щодо мови та освіти - Кулеба

Україна та Угорщина домовилися провести переговори стосовно мови та освіти, а також онлайн бізнес-форум між підприємцями двох країн, заявляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я хочу наголосити, що сьогодні ми говорили як партнери, які хочуть вирішувати проблеми, як друзі, які хочуть вирішувати проблеми, а не створювати нові проблеми. Тому ми домовилися, що найближчим часом відбудеться засідання українсько-угорської робочої групи з питань освіти, а також буде проведено онлайн бізнес-форум між підприємцями України та Угорщини", - сказав Кулеба на прес-конференції з міністром зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Сіярто в Києві в середу.

У свою чергу Сіярто зазначив, що звернувся до Кулеби з тим, щоб розпочати спільну роботу у зв'язку із законом про освіту, який, за його словами, викликав "певне напруження" у відносинах двох країн.

"І ми хочемо створити робочу групу, яка отримає повноваження у зв'язку з тим, яким чином потрібно втілювати закон про освіту. І якщо ці консультації будуть успішними, дуже багато чинників невпевненості ми зможемо виключити. Це, наприклад, питання тих 40 шкіл, які зараз працюють у поселеннях, де населення становить менше ніж 50 тис., і що буде з кількістю годин угорської мови", - сказав він.

Глава МЗС Угорщини зазначив, що отримав обіцянки від України, що це питання буде конструктивно вирішене, і українська сторона готова до цього.

"Якщо ми зможемо знайти вирішення цього питання, наші відносини просунуться. Пан міністр (Кулеба - ІФ) мене запевнив, що закон про нацменшини буде погоджено, відбуватимуться консультації з угорською меншиною", - наголосив Сіярто.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА