17:09 27.01.2021

Держкомісія з ТЕБ та НС визначила заходи протидії загрозам під час ускладнення погодних умов 27-28 січня

2 хв читати
Держкомісія з ТЕБ та НС визначила заходи протидії загрозам під час ускладнення погодних умов 27-28 січня

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні в середу розглянула й ухвалила низку заходів центральних і місцевих органів влади з протидії загрозам під час ускладнення погодних умов 27-28 січня, повідомила прес-служба уряду.

Зазначається, що до кінця доби 27 січня та протягом 28 січня в деяких областях України очікується суттєве погіршення погодних умов: сильні снігопади, посилення швидкості вітру, заметіль, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Черкаській та Чернігівській обласним державним адміністраціям доручено на період ускладнення погодних умов: перевести територіальні підсистеми в режим підвищеної готовності; організувати цілодобову роботу штабів та оперативних груп для координації дій; забезпечити міжобласну взаємодію і регулювання транспортних потоків; донести до населення через ЗМІ про ускладнення погодних умов і порядок дій під час негоди; а також забезпечити стійке функціонування систем електро-, тепло- та газопостачання населених пунктів і потенційно небезпечних об'єктів та розчищення доріг.

У свою чергу Мінінфраструктури, "Укравтодор", "Укртрансбезпеки", Нацполіція та ДСНС спільно з облдержадміністраціями забезпечать профілактичну обробку дорожнього покриття і прибирання снігу на дорогах і в населених пунктах; організують інформування про очікуване ускладнення ситуації на дорогах перевізників і водіїв; встановлять контроль за організацією пасажирських перевезень, зокрема щоб своєчасно обмежити рух транспорту і не допускати виїзд автобусів із людьми в період ускладнення погоди; підготують місця для тимчасових стоянок транзитного транспорту.

Крім того, в областях, де очікуються інтенсивні опади, передбачено вивести снігоочисну і посипочну техніку на найбільш складні ділянки доріг. Також будуть приведені в готовність мобільні пункти обігріву для надання допомоги в разі виникнення автомобільних заторів.

У свою чергу Нацполіція має збільшити кількість патрулів для регулювання руху на час сильних снігопадів та ожеледиці, а також забезпечити на дорожніх постах інформування водіїв великовантажного транспорту про впроваджені обмеження за маршрутом руху.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА