18:52 27.01.2021

Екс-голову ДПС Верланова оголосили в розшук, він має намір це оскаржити

2 хв читати
Екс-голову ДПС Верланова оголосили в розшук, він має намір це оскаржити

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук колишнього голову Державної податкової служби (ДПС) Сергія Верланова, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Як повідомляє видання "Слово і діло", відповідну постанову детектив НАБУ прийняв 21 грудня 2020 року, і того самого дня детектив призупинив розслідування справи щодо Верланова у зв'язку з оголошенням його в розшук. Однак його адвокат подав скаргу і просив скасувати постанову про оголошення свого підзахисного в розшук і про призупинення слідства, зазначивши, що на дату винесення постанови детективу було відомо місцеперебування Верланова, однак суддя відмовив у задоволенні скарги, оскільки адвокат не надав документів, що підтверджують місце проживання Верланова в Німеччині.

Сам Верланов підтвердив інформацію про оголошення в розшук, повідомив, що проживає в Німеччині з жовтня 2020 року, і наголосив, що не переховується від правосуддя.

"Прочитав, що мене оголосили в розшук. Не ховався і не ховаюся. Тому рішення буду оскаржувати. Зараз проживаю в Німеччині за адресою, яку повідомив детективам НАБУ ще 17 грудня", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, Кабмін 24 квітня 2020 року звільнив Верланова з посади голови ДПС, а наступного дня оголосив конкурс на нового голову відомства.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що бачить підстави для розслідування правоохоронцями діяльності Верланова, повідомивши про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, на безпідставне блокування податкових накладних.

20 жовтня Офіс генпрокурора повідомив про підозру екс-голові ДПС у зловживанні владою і службовим становищем, після чого передав справу до НАБУ. Досудове розслідування встановило, що колишній голова Державної податкової служби України незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офіс великих платників податків ДПС України донарахував рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни

Верланов заявляє, що обвинувачення проти нього є безпідставними, а вручена йому Офісом генерального прокурора підозра політично мотивована. Крім того, він заявив про порушення Генпрокуратури під час повідомленні йому про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА