20:41 27.01.2021

Хомчак у Брюсселі взяв участь у засіданнях Військового комітету НАТО

2 хв читати
Хомчак у Брюсселі взяв участь у засіданнях Військового комітету НАТО

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак у середу в Бельгії взяв участь у двох засіданнях Військового комітету НАТО на рівні командувачів (начальників генеральних штабів), повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Сьогодні, 27 січня, делегація Збройних сил України на чолі з головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком відвідала штаб-квартиру НАТО (м.Брюссель, Королівство Бельгія)", - йдеться в повідомленні.

Так, у рамках візиту Хомчак взяв участь у двох засіданнях Військового комітету НАТО на рівні командувачів (начальників генеральних штабів) у форматі держав-контрибуторів (держав, що надають певні ресурси): місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка"; операції багатонаціональних сил НАТО в Косово, Республіка Сербія.

Крім того, під час перебування в штаб-квартирі альянсу Хомчак провів низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами і головним маршалом авіації Стюартом Пічем. Зокрема, під час зустрічі з Пічем сторони обговорили поточну ситуацію з безпекою в контексті протидії російській збройній агресії.

Також обговорювалися перспективи участі особового складу і підрозділів ЗСУ в операціях і місіях Альянсу, заходах індивідуальної та колективної підготовки, які проводяться НАТО, а також плануються до проведення в Україні.

"Особливу увагу було приділено практичній реалізації статусу Партнера з розширеними можливостями для України, зокрема кроків, спрямованих на його практичне наповнення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках зустрічей також порушили питання військового співробітництва, підготовки військовослужбовців ЗС України у навчальних центрах держав-членів і партнерів НАТО і реабілітація українських військовослужбовців у медичних установах за кордоном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА