21:31 27.01.2021

Рахункова палата проведе аудит держзакупівель лікарських засобів за 2020 рік

2 хв читати
Рахункова палата проведе аудит держзакупівель лікарських засобів за 2020 рік

Рахункова палата України обіцяє провести аудит державних закупівель лікарських засобів за 2020 рік, повідомив глава парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький ("Слуга народу").

"Рахункова палата обіцяє провести аудит державних закупівель лікарських засобів за 2020 рік. Але вже сьогодні ми бачимо дві основні проблеми. Перша  – відсутність механізму довгострокового планування тендерів. Для її вирішення у грудні 2020 року за ініціативи Комітету Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу. Від планування закупівель на поточний бюджетний рік ми перейшли на середньострокові договори. Я дуже сподіваюсь, що новий механізм дозволить нашим закупникам працювати більш ефективно та виправити помилки. Друга проблема – певна неузгодженість дій між МОЗ та ДП. Звісно, це не функція Комітету, але за необхідності ми готові допомогти керівництву двох структур у налагодженні діалогу. ", - написав Радуцький на своїй сторінці в Faceboоk у середу ввечері.

Також він не виключив, що в разі, якщо ситуація не стабілізується, уряд буде змушений знову повернутися до практики делегування закупівель міжнародним агентствам.

"На мою думку, це крок назад. Врешті решт ми не країна третього світу. Минулого року державне підприємство «Медичні закупівлі України» продемонструвало, що Україні набагато вигідніше проводити закупівлі самостійно. Заощаджено майже 1,5 млрд грн. За деякими позиціями досягнули зниження вартості ліків на 80%. Тому наше спільне завдання – зберегти все, чого змогла досягти команда ДП", - наголосив Радуцький.

Також він додав, що в 2021 році зустрічі на тему закупівель планують проводити регулярно.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА