08:55 28.01.2021

Національний комітет республіканців не пропонуватиме Трампу балотуватися в президенти США у 2024р

1 хв читати
Національний комітет республіканців не пропонуватиме Трампу балотуватися в президенти США у 2024р

Національний комітет республіканців не заохочуватиме колишнього президента Дональда Трампа до висунення його кандидатури на президентських виборах у 2024 році, заявила голова комітету Ронна Макденіел.

"Партія повинна залишатися нейтральною. Я нікому не кажу, треба чи не треба балотуватися в 2024 році", - сказала Макденіел в інтерв'ю агентству Associated Press (AP).

Вона наголосила, що комітет повинен займати нейтральну позицію. Право на висування кандидатом у президенти мають і інші члени партії, і це "буде залежати від тих кандидатів, які пройдуть вперед".

"Але я дійсно хочу, щоб він (Трамп - ІФ) допоміг нам відвоювати більшість у 2022 році (на проміжних виборах - ІФ)", сказала голова Нацкомітету.

АР зазначає, що Макденіел наразі зосереджена на проміжних виборах, на яких республіканці спробують повернути собі контроль над Сенатом і завоювати більшість у Палаті представників Конгресу США.

Макденіел є переконаним прихильником Трампа, але як лідер національного комітету "повинна допомогти своїй партії оговтатися від хворобливого сезону виборів 2020 року". Вона "продовжує вимагати лояльності до колишнього президента", незважаючи на те, що деякі партійні чиновники визнають, що поведінка Трампа не сприяє партійній єдності, необхідній для перемоги республіканців на майбутніх виборах, пише агентство.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА