09:57 28.01.2021

У Сан-Франциско перейменують школи, названі на честь Лінкольна і Вашингтона

2 хв читати
У Сан-Франциско перейменують школи, названі на честь Лінкольна і Вашингтона

 Освітній комітет американського Сан-Франциско проголосував за перейменування 44 шкіл, названих на честь Авраама Лінкольна, Джорджа Вашингтона та інших діячів, оскільки ці люди мали стосунок до расизму, сексизму або рабства, повідомляє газета New York Times.

Рішення про перейменування 44 з 121 школи округу було ухвалено шістьма голосами проти одного. Перейменування обійдеться в $10 тис. на школу, зазначає газета.

Мер Сан-Франциско Лондон Брід - перша темношкіра жінка на цій посаді - розкритикувала рішення освітнього комітету, як недоречне в умовах пандемії коронавірусу.

"Що я не можу зрозуміти, це чому освітній комітет просуває план із перейменування всіх цих шкіл до квітня, коли немає плану, що наші діти повернуться в класи до цього часу. Наші сім'ї розчаровані відсутністю плану, і вони особливо розчаровані, що обговорення цих планів навіть не було на порядку денному зустрічі освітнього комітету вчора ввечері", - сказала вона.

У 2018 році освітній комітет створив комісію, яка мала вивчити питання перейменування шкіл, щоб "відбракувати будь-які символи білої переваги і расизму".

Якщо школу назвали на честь історичної особистості, яка мала стосунок до пригнічення і поневолення людей, утиску жінок або перешкоджання суспільному прогресу, її треба перейменувати, вирішила комісія. Також до "чорного списку" потрапили діячі, чиї дії призвели до геноциду.

Перший президент США Джордж Вашингтон, наприклад, був рабовласником, а 16-го американського президента Авраама Лінкольна критикують за конфлікт з індіанським народом санти-сіу, що завершився стратою корінних американців. Даян Файнстайн була мером Сан-Франциско, коли прапор Конфедерації, який зазнав вандалізму навпроти будівлі муніципалітету, був замінений.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА