10:46 28.01.2021

Міністерство просить підтримки генпрокурора в питанні недопущення необґрунтованої ліквідації закладів культури - Ткаченко

2 хв читати
Міністерство просить підтримки генпрокурора в питанні недопущення необґрунтованої ліквідації закладів культури - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє, що відомство проти необґрунтованої ліквідації закладів культури.

"Понад тисячу закладів культури по всій країні досі не передано на баланс об'єднаних територіальних громад. Це майже 15 відсотків від загальної кількості закладів по всій країні – такі дані спільних підрахунків обласних державних адміністрацій", - ідеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

Зазначається, що лідерами з передання закладів є Волинська, Івано-Франківська і Тернопільська області, найгірша ситуація в Хмельницькій, Київській та Миколаївській областях.

"На культурі традиційно вирішують економити, заклади закривати, колективи – звільняти. Позиція МКІП: за порушення закону чи перевищення службових повноважень під час реорганізції та ліквідації закладів культури відповідні посадові особи повинні нести відповідальність", - наголошують у міністерстві.

З огляду на це, Мінкультури звернулося до генерального прокурора України для підтримки щодо перевірки дій посадових осіб місцевого самоврядування у випадках ліквідації закладів культури райрадами або громадами без узгодження з міністерством.

"МКІП проти необґрунтованої ліквідації закладів культури. До того ж – ліквідація не обов’язкова. Можлива реорганізація. І коли вона відбувається обґрунтовано і з дотриманням соціальних нормативів – це передбачає оптимізацію та наповнення закладів новим якісним змістом, що навпаки допоможе посилити культурну складову у регіонах. Заклад культури – це не про стіни, а про якісний зміст і попит на нього", - наводить слова Ткаченка прес-служба відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА