10:57 28.01.2021

В "Євросолідарності" запропонували тотальне тестування українців на COVID-19 і кримінальну відповідальність за афери зі щепленням

2 хв читати
В "Євросолідарності" запропонували тотальне тестування українців на COVID-19 і кримінальну відповідальність за афери зі щепленням

 Депутати фракції "Європейська солідарність" зареєстрували у Верховній Раді законопроекти №№4645, 4646 і 4647, які передбачають заходи щодо подолання наслідків пандемії коронавірусу, повідомила прес-служба партії.

Народний депутат Марія Іонова повідомила, що у "Євросолідарності" пропонують провести тотальне тестування, визначити пріоритетні групи громадян для щеплення від коронавірусу, заборонити закупівлю вакцини в Росії, встановити кримінальну відповідальність за махінації з вакциною. Також пропонується надавати у 2021 і 2022 роках податкову знижку на витрати з діагностики й тестування на COVID-19, придбання лікарських засобів і виробів медичного призначення, необхідних для лікування.

"Європейська солідарність" вже рік пропонує план Порошенка із боротьби з COVID, аби всі медики отримали надбавки до зарплати, аби всі, хто працює з ковідними пацієнтами, отримали не одну зарплату, а три. Ми пропонуємо збільшити в бюджеті кошти на вакцинацію і негайно розпочати просвітницьку програму", - сказала Іонова.

У "Євросолідарності" вважають, що уряд має передбачити в державному бюджеті на придбання вакцини щонайменше 15 млрд грн.

"Також необхідно затвердити критерії пріоритетності - першими мають вакцинуватися медпрацівники, військовослужбовці; люди похилого віку; працівники закладів освіти та соціальної сфери. Завершити щеплення цих соціальних груп необхідно до 1 вересня 2021 року", - наголошується у повідомленні.

Законопроектом пропонується встановити, що щеплення здійснюється безкоштовно - оплата щеплення в державних і комунальних закладах охорони здоров'я у будь-якій формі заборонена. "Європейська солідарність" також вимагає заборонити перепродаж вакцини, яка була придбана за бюджетні кошти.

Водночас проект закону передбачає можливість для приватних закладів охорони здоров'я за свій рахунок ввозити дозволені для використання в Україні вакцини, поширювати та використовувати їх для щеплення громадян проти коронавірусу.

"Євросолідарність" пропонує внести зміни до Кримінального кодексу, встановивши кримінальну відповідальність за порушення порядку щеплення, за використання в комерційних цілях вакцин і тестів, придбаних за бюджетні кошти.

За ці злочинні дії пропонується штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін. Ті самі дії, вчинені представником влади, повторно або за попередньою змовою групою осіб, - пропонується карати позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА