12:14 28.01.2021

Побитий у Франції український підліток, імовірно, став жертвою нападу представників банди RD4 - посольство

2 хв читати
Побитий у Франції український підліток, імовірно, став жертвою нападу представників банди RD4 - посольство

За попередніми даними розслідування французьких правоохоронців, побитий у Парижі 14-річний український підліток став жертвою нападу представників банди RD4, повідомляє посольство України у Франції.

"Зранку 28 січня у м. Ванв у передмісті Парижа поліція провела затримання вісьмох підлітків (вісьмох неповнолітніх і одного повнолітнього), які, ймовірно, брали участь у зіткненнях із бандами району Богренель 15-го округу Парижа. За повідомленнями прокуратури Парижа, заарештовані були поміщені під варту за обвинуваченням у замаху на вбивство, участі у групових злочинних діях із метою вчинення насильницького злочину та крадіжки", - йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook.

Так, згідно з першими елементами розслідування судової поліції, український підліток Юрій став "жертвою нападу - помсти представників банди RD4 після того, як декілька днів тому був побитий підліток із м. Ванв".

У посольстві також розповіли, що в доповіді поліцейських та рятувальників, які прибули на місце трагедії 15 січня, зазначається, що у підлітка українського походження була присутня інтенсивна кровотеча з голови.

"Того самого вечора поліція виявила на місці злочину молоток, закинутий у квітковий горщик, а також декілька залізних прутів. На спростування інформації, яка поширювалась у пресі, у звіті поліції не йшлося про наявність у постраждалого викрутки. Крім того, представники поліції наголосили, що потерпілий юнак не має судимості і не був відомий місцевим правоохоронцям, як раніше повідомляли деякі ЗМІ", - наголосили у посольстві України.

Наразі посольство продовжує відстежувати ситуацію. Посол України у Франції Вадим Омельченко на прямому контакті з прокурором Парижа.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав знайти та покарати винних у побитті 14-річного українця в Парижі. "Українська держава зробить все, щоб Юрій і його сім'я отримали необхідну допомогу, а розслідування - необхідні стимули. Вже є сувора реакція міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманіна та мера Парижа Анн Ідальго", - наголосив глава держави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА