15:18 28.01.2021

Посольство Ізраїлю продовжило роботу з облаштування ландшафтної зони на Парковій дорозі

2 хв читати

З нагоди єврейського свята Ту-бішват посольство Ізраїлю в Україні запустило другий етап проекту з розвитку ландшафтно-паркової зони "Україна - Парк Дружби Ізраїлю", яка розміщена на Парковій дорозі в Києві, навпроти конференц-центру "Парковий".

"Ми, Ізраїль, як держава єврейської нації, вирішили, звісно, з нашими друзями з місцевої єврейської громади, почесним послом, міжпарламентською групою дружби "Україна-Ізраїль" та містом Києвом, зробити щось, що зробить цей зв'язок між єврейським та українським народом видимим. Минулого року були посаджені прекрасні яблуні, цього року ми поставили столики для гри в шахи та лавки, щоб сюди приходили люди, щоб тут було життя", - сказав посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон на офіційній церемонії в Києві у четвер.

Дипломат зазначив, що в парку відвідувачі також матимуть можливість дізнатися більше про зв'язок між євреями, які жили в Україні, та Ізраїлем, оскільки на кожній лаві та столику є QR-код з ім'ям людини, яка допомогла побудувати державу Ізраїль.

Крім того, Ліон наголосив, що в 2021 році відзначається 30-та річниця встановлення дипломатичних відносин між Ізраїлем та Україною, і ця подія є лише першою серед багатьох інших, приурочених до цього ювілею.

Посол Ізраїлю також пояснив, що Ту-бішват - це свято нового року дерев, так званий "Рош га-Шана дерев".

"Це день, коли в Ізраїлі традиційно люди садять дерева, так ми засаджуємо пустелі. Це день, коли людям розповідають про природу, екологію", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА