18:18 28.01.2021

Словацькі інвестори заявляють про рейдерське захоплення офісної будівлі на Подолі

2 хв читати

Словацькі інвестори, представники компанії ТОВ "Ві Груп Юа", заявляють про рейдерське захоплення ТОВ "Фрунзе 69", що володіє офісною будівлею на вул. Кирилівській, 69 у Подільському районі Києва.

Як повідомив партнер Адвокатського об'єднання "Міллер", що захищає іноземного інвестора, Масі-Мустафа Найєм під час прес-конференції в середу, в жовтні 2019 року "Ві Груп Юа" та її бенефіціари Річард та Юрай Душка стали власниками ТОВ "Фрунзе 69" і нерухомості, що належить товариству. Проте через рік приватний нотаріус перереєстрував право власності на ТОВ "Фінансова компанія "Інвестохіллс Веста".

"Ми подали скарги в Антирейдерську колегію Міністерства юстиції України, і в результаті скаргу було задоволено - об'єкт власності повернули законному власникові", - розповів Найєм.

Проте, за його словами, 23 січня власність знову було перереєстровано на компанію "ФК "Інвестохіллс Веста".

"Наша компанія за цим кейсом супроводжує близько 10 проваджень лише в госпсудах. Крім того, тривають слідчі дії у рамках трьох кримінальних справ. За одним з таких проваджень незабаром буде вручено підозри, сподіваюся", - зазначив юрист.

Присутня на прес-конференції народний депутат, голова тимчасової спецкомісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів спецкомісії Галина Янченко повідомила, що комісія має намір знову розглянути справу, запросивши зацікавлені сторони та представників влади. За її словами, за перші півроку роботи комісії вдалося повернути інвестиційних проектів на суму близько 5 млрд грн.

У середу посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін закликав українську владу сприяти захисту прав словацьких інвесторів в Україні.

"На сьогодні є ймовірність повторного порушення прав громадян Словацької Республіки, хтось знову намагається відібрати об'єкт, у який інвестували іноземні громадяни. У зв'язку з цим хочу звернутися до компетентних українських органів для сприяння захисту прав словацьких інвесторів в Україні", - сказав посол на прес-конференції.

Він наголосив, що це важливо для всіх громадян Словаччини, які мають намір інвестувати в Україну.

Згідно з даними з реєстру судових рішень, ТОВ "ФК "Інвестохіллс Веста", у свою чергу, через суд відновило реєстраційні записи про право власності компанії і скасувало арешт майна.

ТОВ "ФК "Інвестохіллс Веста" створено в 2017 році. Згідно з інформацією на сайті компанії, вона надає послуги у сфері інвестиційного банкінгу, фінансування і трейдингу.

Засновниками компанії зі статутним капіталом 7 млн грн значаться ТОВ "Інвестохіллс Партнерс Україна" (99%) і громадянин України Андрій Волков (1%). Бенефіціаром товариства вказаний Константінос Антоніоу (Кіпр).

За даними Єдиного держреєстру юросіб та осіб-підприємців, на 28 січня 2021 року власниками ТОВ "Фрунзе 69" є ТОВ "Ві Груп Юа", бенефіціарами - громадяни Словаччини Юрай та Річард Душка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА