19:38 28.01.2021

Україна та Японія уклали міжурядову угоду про грант на закупівлю медичного обладнання для української Держприкордонслужби

2 хв читати
Україна та Японія уклали міжурядову угоду про грант на закупівлю медичного обладнання для української Держприкордонслужби

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і посол Японії в Україні Такаші Кураі підписали угоду між урядами двох країн про надання гранту на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів української Державної прикордонної служби, зокрема апарата магнітно-резонансної томографії.

"Протягом років українсько-японська взаємодія, вибудувана на засадах взаємної довіри і поваги, принесла чимало досягнень. Нині, коли наша держава та весь світ протидіють пандемії коронавірусу, критично важливо мати сучасне медичне обладнання для швидкої та якісної діагностики захворювань. Я вдячний японській стороні за цю вчасну підтримку зусиль уряду України з протидії COVID-19", - наводить слова Кулеби прес-служба МЗС України в четвер.

Посол Японії в Україні повідомив, що медичне обладнання надасть доступ до якісної та вчасної діагностики близько 400 тисячам пацієнтів, серед яких не лише працівники Державної прикордонної служби, а і ширше коло громадян України.

Кулеба принагідно висловив вдячність японській стороні за послідовну підтримку з боку Японії реформ в Україні, реалізації масштабних інфраструктурних проектів, подолання наслідків російської агресії та боротьби з пандемією COVID-19.

Міністр також високого оцінив незмінну позицію Японії на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, необхідності подальшого санкційного тиску на Росію з метою деокупації Донбасу та Криму.

Співрозмовники підтвердили налаштованість на активне розширення всебічної співпраці України та Японії в дусі взаємовигідного партнерства.

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зазначив, що підписана угода створює належне нормативне підґрунтя для подальшої взаємодії між прикордонною службою України та урядом Японії.

"Я щиро вдячний Японії за постійну та відчутну підтримку Державної прикордонної служби та народу України. Сучасне високотехнологічне медичне обладнання, серед якого апарат МРТ для потреб госпіталю ДПСУ, дасть змогу суттєво підвищити якість медичних послуг для українських прикордонників", - наголосив Дейнеко.

У МЗС України повідомили, що сума гранту, який надає японська сторона відповідно до умов укладеної угоди, сягне 200 млн японських єн (майже $1,82 млн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА