07:28 29.01.2021

Тихановська закликала ЄС, Велику Британію, США і Канаду розширити санкції проти Білорусі

2 хв читати
Тихановська закликала ЄС, Велику Британію, США і Канаду розширити санкції проти Білорусі

Екс-кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська взяла участь в онлайн-заході Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень на тему майбутнього демократії в Білорусі, йдеться в повідомленні на сайті Тихановської в четвер.

"Тихановська закликала ЄС, Велику Британію, США і Канаду розширити санкції, розслідувати злочини режиму, визнати ОМОН і ГУБОЗіК терористичними організаціями, допомогти білорусам в отриманні європейських вакцин і сприяти діалогу про нові вільні і справедливі вибори", - зазначили в прес-службі екс-кандидата.

Тихановська також нагадала про Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. "І розповіла про побудований (але вже розібраному) в Мінській області таборі для протестувальників як сигнал, що не всі в Білорусі винесли важливий історичний урок", - йдеться в повідомленні.

Серед спікерів заходу були заступник міністра закордонних справ Польщі Марцин Пшідач, заступник міністра закордонних справ Литви Мантас Адоменас, відповідальний в НАУ за багатосторонню дипломатію Володимир Астапенко, британський міністр з питань Європейського сусідства та Америки Венді Мортон.

Як повідомлялося, в минулому році ЄС ввів три пакети санкцій проти Білорусі. У грудні минулого року було опубліковано постанову Ради ЄС стосовно третього списку санкційного пакета Євросоюзу щодо Білорусі, що містить 29 фізичних та сім юридичних осіб.

Серед підпалих під санкції організацій - "Белтехекспорт", OAO "МЗКТ" - Мінський завод колісних тягачів, Dana holdings і ТОВ "Сінезіс". Крім того, до переліку увійшли такі підприємства, як Державна установа "Головне господарське управління" управління справами президента Білорусі, OAO "АГАТ-електромеханічний завод", OAO "140 ремонтний завод".

Тихановська брала участь у президентських виборах в Білорусі після відмови ЦВК зареєструвати ініціативну групу її чоловіка Сергія Тихановського, якого згодом затримали. Згідно з офіційно оголошеним результатам виборів, Тихановська набрала трохи більше 10% голосів виборців, посівши друге місце.

Низка країн ЄС визнає Тихановську лідером опозиційних сил Білорусі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА