07:45 29.01.2021

У Києві символічно відкрили парк україно-ізраїльської дружби

2 хв читати
У Києві символічно відкрили парк україно-ізраїльської дружби

У Києві на Парковій дорозі в четвер символічно відкрили парк україно-ізраїльської дружби, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Як повідомляє прес-служба КМДА, відкриття приурочено до єврейського свята оновлення природи Ту Бішват і є другим етапом проекту посольства Держави Ізраїль в Україні з розвитку ландшафтно-паркової зони. Минулого року тут висадили яблуневий сад, а цього році встановили нові лавки і шахові столи.

"Цього року ми відзначаємо 30 років дипломатичних відносин між Україною та Ізраїлем. Саме Ізраїль був однією з перших держав, із якою Україна уклала дипломатичні відносини. Відкриття цього парку є символом нашої дружби та плідної співпраці. Київ – відкрите місто, і для нас вже є гарною традицією разом з містами-побратимами та дружніми державами відкривати такі локації. Бажаю, щоб наші дипломатичні відносини були і надалі дружніми, партнерськими та взаємовигідними", - сказав заступник голови КМДА Олександр Харченко.

У міськадміністрації нагадали, що в Києві успішно реалізується проект з розвитку громадських просторів "Київ - місто світу". До участі запрошуються посольства іноземних держав в Україні. У рамках проекту посольствам пропонують створювати осередки їхніх країн у парках, скверах, алеях, на бульварах тощо. Головною метою проекту є відтворення гуманістичних цінностей різних народів та взаємне збагачення культур.

Ту-Бішват – одне з головних свят за єврейським календарем, вважається новим роком дерев та відзначається на 15-й день місяця Шват. У цей день дерева прокидаються від зимової сплячки та починають готуватися до нового періоду розквіту. Цього дня прийнято саджати дерева.

Парк україно-ізраїльської дружби розташований у Києві на Парковій дорозі, 16-А.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА