08:59 29.01.2021

Експерти ВООЗ зустрілися з китайськими колегами в Ухані

1 хв читати
Експерти ВООЗ зустрілися з китайськими колегами в Ухані

Група Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з пошуку місця походження коронавірусу зустрілася з китайськими колегами, повідомила учасниця делегації, нідерландський вірусолог Маріон Купманс.

"Перша зустріч віч-на-віч із нашими колегами. Поправка: маска до маски, враховуючи медичні обмеження. Обговорюємо програму нашого візиту. Голова китайської команди професор Ваньнянь жартує про технічні перебої. Приємно побачити наших колег після довгих зустрічей у Zoom", - написала Купманс у Twitter.

У четвер у делегації ВООЗ закінчився двотижневий карантин після прибуття до Китаю. Науковці планують відвідати лікарні, лабораторії та ринки в Ухані, де вперше було виявлено коронавірус. Вони також поговорять із деякими з перших пацієнтів.

Перша спеціальна група ВООЗ побувала в Китаї в лютому 2020 року. Експерти дійшли висновку, що вірус зоонозного походження міг передатися людині від кажанів, але загалом залишила питання про джерело інфекції відкритим.

Ще одна група фахівців організації мала приїхати в Китай у липні та встановити походження коронавірусу. Але з неї в Китай потрапили лише два експерти. Вони не їздили в Ухань і визначали "обсяг і сфери охоплення" роботи для наступного, третього, етапу місії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА