11:28 29.01.2021

Голова Нацполіції: Необхідно посилити відповідальність за водіння у нетверезому стані та порушення пішоходів

1 хв читати

Голова Національної поліції України Ігор Клименко сподівається, що цього року Верховна Рада ухвалить законопроекти, які посилюють відповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані та порушення пішоходів.

У п'ятницю під час колегії в Києві Клименко нагадав, що на сьогодні в Україні працюють 28 комплексів автофіксації правопорушень на дорогах. "На деяких ділянках автодоріг, де розміщені ці камери, кількість ДТП зменшилася втричі" - сказав голова Нацполіції.

За словами Клименка, минулого року було зафіксовано понад 168 тисяч ДТП, найчастіше причиною було перевищення швидкості, порушення правил маневрування та водіння у стані алкогольного сп'яніння.

Голова Нацполіції наголосив, що відомство розробило низку законодавчих ініціатив, спрямованих на посилення відповідальності за порушення на дорогах. Зокрема, за його словами, йдеться про законопроект щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані та проект закону про внесення змін до адмінкодексу щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху (обидва законопроекти ухвалені у першому читанні - ІФ).

"Сподіваюся, що цього року депутати ухвалять ці законопроекти" - наголосив Клименко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА