17:05 29.01.2021

Держави-сусіди ЄС отримають у 2021 році достатню кількість доз вакцини проти коронавірусу - президент Єврокомісії Зеленському

1 хв читати
Держави-сусіди ЄС отримають у 2021 році достатню кількість доз вакцини проти коронавірусу - президент Єврокомісії Зеленському

Президент України Володимир Зеленський повідомив президентові Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн, що вакцин, виділених Україні в рамках фонду COVAX, буде недостатньо для щеплення у 2021 році критично необхідної кількості населення, і закликав до активнішого залучення Європейської Комісії до переговорного процесу України з виробниками.

У свою чергу, як повідомляється на сайті глави Української держави, Урсула фон дер Ляєн зазначила, що впродовж 2021 року і країни Європейського Союзу, і держави-сусіди отримають достатню кількість доз вакцини. "Зараз весь світ переживає безпрецедентну хвилю одночасної вакцинації", - сказала вона під час телефонної розмови із Зеленським.

У свою чергу президент України висловив вдячність за ініціативу Європейського Союзу щодо створення механізму передання вакцини країнам-партнерам. "Постачання вакцини – це питання не лише здоров’я та життя українців, а й політики та геополітики", - зазначив глава держави.

Основну увагу під час розмови Зеленського з фон дер Ляєн було приділено заходам із протидії поширенню пандемії COVID-19 і об'єднанню зусиль європейських країн для отримання населенням широкого доступу до якісних сертифікованих вакцин.

"У прагненні бути здоровими українці не відрізняються від європейців. Пришвидшення постачання вакцини може стати сильним сигналом того, що Європейський Союз радий бачити Україну за одним столом не тільки коли все добре, а й у складних ситуаціях", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

Заарештовано двох одеситів, які на замовлення спецслужб РФ підпалили авто ЗСУ

Українські діти знають, що життя та свободу треба виборювати - перша леді

Соцопитування: 33% українців вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, 47% - у неправильному

Правоохоронці затримали зловмисників, які під виглядом військових пограбували жінку в Києві, відібравши 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА