17:22 29.01.2021

Баканов: Зовнішня агресія і спроби дестабілізації всередині країни вимагають від СБУ активних дій

2 хв читати
Баканов: Зовнішня агресія і спроби дестабілізації всередині країни вимагають від СБУ активних дій

Ухвалений Верховною Радою в першому читанні законопроект про реформу Служби безпеки України потребує суттєвого доопрацювання, зазначає глава спецслужби Іван Баканов.

Як повідомляє СБ України на своєму сайті в п'ятницю, глава Служби під час засідання підсумкової колегії наголосив на важливості сучасних підходів у роботі відомства. За його словами, реформа СБУ допоможе в цьому. "Однак відповідний законопроект, який Верховна Рада ухвалила в першому читанні, потребує суттєвого доопрацювання", - йдеться в повідомленні СБУ з посиланням на Баканова.

Глава СБУ акцентував увагу: "Але реформа - це не тільки про закон. Це про щоденну роботу, пріоритети і зміни, які ми впроваджуємо вже зараз".

Він також наголосив, що виклики, які стоять перед безпекою країни, вимагають від Служби адекватних дій.

"Зовнішня агресія та внутрішні процеси, які часто додатково розхитуються зсередини, вимагають від нас чітких, злагоджених та активних дій по всій системі СБУ. Від центрального апарату до найбільш віддалених містечок і селищ нашої країни", - сказав Баканов.

Окрім того, глава спецслужби наголосив на необхідності поліпшення матеріально-технічної бази СБУ і гідного забезпечення співробітників, відповідного з іншими правоохоронними органами.

У СБУ нагадують, що одним із важливих пріоритетів для Служби є захист національної державності й територіальної цілісності країни. "Протягом 2020 року було винесено 192 вироки суду за ознаками цих злочинів, а також попереджено 7 терактів і затримано 10 осіб, причетних до їх вчинення чи підготовки", - йдеться в повідомленні спецслужби.

Крім того, минулого року СБУ відкрила 335 кримінальних проваджень у сфері захисту національної державності, 304 з них - за ознаками державної зради, шпигунства, диверсії і створення терористичної організації.

Служба також нейтралізувала 600 кібератак на інформаційні ресурси органів влади та об'єкти критичної інфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА