19:26 29.01.2021

Генпрокурор анонсувала судову перевірку прокурора, який закрив справу "Роттердам+"

2 хв читати
Генпрокурор анонсувала судову перевірку прокурора, який закрив справу "Роттердам+"

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова анонсувала судову перевірку прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), який вдруге закрив справу "Роттердам+"

"Не дивлячись на масу правових протиріч у діях детективів НАБУ і прокурорів САП, я прийняла рішення щодо проведення ґрунтовної, абсолютно прозорої службової перевірки професійної діяльності прокурора САП Пономаренка В.П. у частині здійснення ним процесуального керівництва в кримінальному провадженні №52017000000000209", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Венедіктова нагадала, що справа "Роттердам+" була зареєстрована ще в березні 2017 року. "Я закликаю всіх без винятку учасників процесу –пояснити аудиторії причину, на підставі якої, власне, у вашому розпорядженні залишилось 0 або 1, або 2, або скільки ДНІВ? Тих самих днів, необхідних для ефективного розслідування. За декілька  місяців до закінчення цього строку нікому і в голову не прийшло замислитись про наслідки? Випадково або спеціально не прийшло?", - зазначила вона.

"Представлення публічного обвинувачення в суді не вкладається в поняття "популярно" чи ні, "вигідно" чи ні, "з‘являться в Фейсбуці лайки" чи ні, "похвалять" чи ні – рішення прокурора мають базуватись на беззаперечних доказах, які законно зібрані в справі", - додала генпрокурор.

Як повідомлялося, в квітні 2016 року НКРЕКП почала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

САП і Національне антикорупційне бюро України в 2019 році повідомили про підозру низці осіб, зокрема екс-главу НКРЕКП Дмитра Вовка і співробітників групи "ДТЕК".

З 1 липня 2019 року була запущена нова модель ринку електроенергії, у зв'язку з чим колишні принципи формування цін, зокрема формула "Роттердам+", припинила дію, проте розслідування НАБУ тривало, а справа почала слухатися в судах.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА