08:25 30.01.2021

Франція закриває кордони з країнами, що не входять в ЄС

2 хв читати
Франція закриває кордони з країнами, що не входять в ЄС

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс оголосив увечері в п'ятницю, що в'їзд і виїзд до Франції з країн, що не входять в ЄС, забороняється у зв'язку з епідеміологічною обстановкою в країні.

"На додаток до заходів комендантської години, які справили реальний, але недостатній ефект, ми вирішили негайно ввести такі додаткові заходи. Будь-який в'їзд до Франції і будь-який виїзд з нашої території як з країни, так і в країну, що не входить до Європейського союзу, буде заборонений за винятком дуже вагомих причин", - заявив глава французького уряду.

Він виступив після засідання Ради оборони, яка обговорювала стан в країні пандемічної кризи. Його прес-конференцію транслювали телеканали.

Оголошена заборона, продовжив Кастекс, почне діяти з 00:00 неділі.

"Будь-які в'їзди до Франції з країн ЄС будуть обумовлені пред'явленням тесту ПЛР, за винятком транскордонних працівників", - додав прем'єр-міністр.

Він пояснив, що, хоча у Франції ситуація виглядає краще, ніж у деяких сусідніх країнах, "вона тим не менш тривожна". "Близько 27 тис. наших співвітчизників госпіталізовано через COVID-19. Понад 3 тис. осіб перебувають у реанімації. ... Поширення варіантів, названих "англійським" і "південноафриканським", загрожують сильним ризиком посилення епідемії", - повідомив Кастекс.

"Справедливо постає питання про режим суворої ізоляції, але ми знаємо його дуже важкі наслідки для французів з усіх точок зору. Ми можемо ще дати собі шанс уникнути його", - вважає французький прем'єр.

При цьому він попередив, що "найближчі дні будуть визначальними" в тому, що стосується прийняття можливих додаткових заходів.

Крім того, Кастекс оголосив, що "непродовольчі торговельні центри площею понад 20 тис. кв. м закриваються з неділі як місця небезпечного в санітарному плані скупчення людей".

Прем'єр також нагадав про важливість дотримання вже чинних превентивних заходів - правил особистої гігієни, соціального дистанціювання і носіння масок.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА