08:52 31.01.2021

Трамп на сенатському процесі з імпічменту втратив двох захисників

2 хв читати
Трамп на сенатському процесі з імпічменту втратив двох захисників

Команда, призначена захищати колишнього президента США Дональда Трампа на процесі щодо імпічменту в Сенаті, потрапила в безвихідь після того, як два адвокати вийшли з її складу, повідомляють ЗМІ з посиланням на інформовані джерела.

Причини такого рішення юристів з Південної Кароліни Бутча Баверса і Дебори Барбері не наводяться, однак зазначається, що це "було їхнє спільне рішення".

Як повідомлялося, процес імпічменту Трампа в Сенаті має розпочатися на тижні, що стартує 8 лютого.

"Насправді, 45 сенаторів вже проголосували за те, що це неконституційно. Ми виконали велику роботу, але ще не прийняли остаточного рішення стосовно нашої юридичної команди, яке буде прийнято найближчим часом", - заявив радник Трампа Джейсон Міллер.

Він зазначив, що "зусилля демократів щодо імпічменту президента, який уже покинув свій пост, абсолютно неконституційні і так шкідливі для нашої країни".

Телеканал CNN, коментуючи ситуацію, що складається напередодні процесу, зазначає: "Республіканці в Сенаті критикують його (Трампа - ІФ), втім, нічого не роблять, сподіваючись встановити дистанцію між собою і колишнім президентом. Але вони не допускають також жодних висловлювань, які могли б викликати негативну реакцію з боку Трампа і його затятих прихильників. Багато говорять, що потрібно щось робити із тим, що зробив Трамп, але робити це повинні не вони".

Цього тижня, як повідомлялося, 45 сенаторів-республіканців визнали процес імпічменту незаконним і тільки п'ятеро їхніх однопартійців висловилися за законність імпічменту.

Експерти зазначають, що такий результат свідчить: шанси на те, що Сенат у лютому підтримає рішення Палати представників оголосити Трампу імпічмент, невисокі - для цього потрібна згода двох третин сенаторів.

На думку конгресменів-демократів і деяких республіканців, Трамп несе відповідальність за штурм Капітолію його прихильниками 6 січня, оскільки незадовго до цього президент у своєму виступі закликав не припиняти боротьбу. На думку демократів, саме цей заклик і підштовхнув протестувальників проти результатів президентських виборів до агресивних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА