13:18 31.01.2021

Почалися затримання учасників акцій на підтримку Навального на заході РФ

2 хв читати

Акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального почалися в неділю в низці великих міст Північно-Західного федерального округу (ПЗФО), передають кореспонденти "Інтерфаксу".

У Пскові учасники акції зібралися в Літньому саду, кількох людей вже затримано.

В Архангельську на площі Леніна, де проходить акція, також почалися затримання. Поліція і ДПС виставили оточення перед будівлею адміністрації міста.

У Мурманську протестувальники зібралися на площі П'яти Кутів. Співробітники поліції через гучномовець нагадують – акція несанкціонована, здійснюється фотофіксація учасників.

Тих, хто приходить на акцію, також фіксують на камеру у Вологді. Захід проходить у гайд-парку, обнесеному огорожею, на входах встановлено рамки металошукачів. Протестувальники виступають, стоячи на кучугурі снігу, поліція закликає припинити захід.

У Петрозаводську учасники акції зібралися біля Петрозаводського державного університету. Поліція в гучномовець попереджає присутніх про те, що акція несанкціонована і просить розійтися.

Кілька учасників акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального були затримані в неділю в центрі Ростова-на-Дону, передає кореспондент "Інтерфаксу" з місця подій.

Учасники акції зібралися біля Донської Державної публічної бібліотеки і рушили в бік парку Горького, але дорогу їм перегородили співробітники правоохоронних органів, перешкоджаючи незаконній ході. За оцінкою кореспондента, учасників неузгодженої акції зібралося суттєво менше, ніж тиждень тому.

У Волгограді учасники неузгодженої акції зібралися на площі Леніна. За планами організаторів незаконної ходи, колона мітингувальників мала пройти до адміністрації Волгоградської області. Однак співробітники поліції взяли активістів в кільце і відтіснили людей з площі.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфаксу", акція у Волгограді тривала близько 20 хвилин, кількох її учасників було затримано. Співробітники правоохоронних органів перекривали проспект Леніна, по центру міста курсував тільки громадський транспорт.

У Краснодарі також проходить неузгоджена акція на підтримку Навального. Деякі учасники прийшли з портретами своїх родичів у табличках з акції "Безсмертний полк" і з прапорами Перемоги.

Крім того, співробітники правоохоронних органів роздають учасникам акції захисні маски, нагадуючи про режим підвищеної готовності, що діє в регіоні.

Напередодні поліція нагадала, що у зв'язку з поширенням у засобах масової інформації, Інтернеті та в соціальних мережах закликів до участі у несанкціонованих акціях за участь у таких заходах передбачена відповідальність відповідно до Закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА