16:28 31.01.2021

Кілька журналістів затримані на акції опозиції в російському Петербурзі

1 хв читати

У Петербурзі поліція затримала журналістів, які висвітлювали протестну акцію, повідомляє в неділю спілка журналістів Північної столиці і Ленінградської області.

За даними організації, затримано кореспондентів видань "Комерсант", "Нова газета", "Московський Комсомолець" та інших ЗМІ. Деякі журналісти відзначили, що до них застосовували силу.

Із посиланням на начальника управління інформації та громадських зв'язків регіонального главку МВС В'ячеслава Степченка в спілці уточнили, що в "низці випадків (...) після перевірки документів співробітників ЗМІ відпускають без доставлення у відділки поліції". "Якщо ж дані про затриманих надходять від головних редакторів із затримкою часу, коли автозаки вже направляються у відділи, то "в дорозі автобуси ніхто зупиняти не буде", - повідомляється на сайті організації.

До 16 години затримані почали повідомляти в соцмережах, що їх відпустили.

Раніше в неділю в центрі моніторингу порушень прав російських журналістів і ЗМІ при РПЛ повідомляли про затримання на акції 35 співробітників ЗМІ. У Петербурзі, за даними Центру, було затримано вісьмох журналістів.

У неділю в Петербурзі та інших містах РФ проходять несанкціоновані акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального, заарештованого після повернення в країну. Аналогічні акції відбулись у регіонах країни і 23 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА