11:56 01.02.2021

Наприкінці 2021 року розпочнуться постачання в Україну патрульних катерів із Франції - посол

2 хв читати
Наприкінці 2021 року розпочнуться постачання в Україну патрульних катерів із Франції - посол

Постачання в Україну патрульних катерів, вироблених французькою компанією OCEA, розпочнуться наприкінці 2021 року, повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

"Будівництво розпочалося у Франції та в Миколаєві в Україні в грудні 2020 року. Постачання почнуться наприкінці 2021 року. Це проект вартістю 136 млн євро, який отримує фінансову підтримку від французького уряду за рахунок кредиту казначейства Франції (40 млн євро) і Bpi France (76 млн євро)", - сказав посол в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "Нібулон" - дуже сильний партнер, це молода компанія, але з дуже хорошим досвідом.

"Я був у Миколаєві з міністром Аваковим для запуску цього проекту 22 липня минулого року. Цей проект дуже своєчасний. Я впевнений, що він теж буде успішним. Є 20 патрульних катерів завдовжки 32 метри. Вони привнесуть новий елемент безпеки в Україну, тому що підходять для патрулювання і на річках, і на морі. Можливо, ви знаєте, що конструкцію зроблено з алюмінію, і це дуже важливий елемент для технологій, тому що він легший. Щодо вертольотів, то тут все за останнім словом техніки", - пояснив дипломат.

Крім того, він зазначив, що в рамках контракту з Airbus Helicopters SAS у 2021 році планується постачання 27 вертольотів.

"Наразі контракт реалізується повним ходом, і цього року в Україну прибувають 27 нових вертольотів, що є великим викликом. Тому що ви можете привезти 27 вертольотів, але вам потрібне обслуговування, місце для зберігання вертольотів, навчання пілотів тощо. Привезти вертольоти в Україну нескладно, а от обслуговувати їх, навчати пілотів набагато важче. Це дуже складне питання. А для України це зміна культури, тому що колишня культура в цьому секторі прийшла з Радянського Союзу. Тепер він іде на захід, з новими стандартами і новою мовою, тому що він переходить з російською на англійську. Але, звісно, ці вертольоти сучасніші й ефективніші. З ними Україна вступає у XXI століття", - зазначив він.

Де Понсен додав, що вертольоти матимуть велике значення, наприклад, у боротьбі з лісовими пожежами.

"З новими вертольотами пожежники будуть набагато ефективніші й виступатимуть за цивільну безпеку, наприклад, коли стаються дорожньо-транспортні пригоди, щоб доставити людей до лікарень. Якщо у вас хороші вертольоти, які працюють удень і вночі, це має велике значення для України й може врятувати життя", - пояснив він.

За словами посла, контракт на закупівлю вантажних локомотивів між "Укрзалізницею" і французькою компанією Alstom поки що недопрацьований, проте якщо президент Макрон приїде в Україну, ця угода буде в програмі його візиту.

"Цей проект передбачає постачання франц

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА