12:41 01.02.2021

Зеленський вніс до ВР проект постанови щодо санкцій проти Нікарагуа

2 хв читати
Зеленський вніс до ВР проект постанови щодо санкцій проти Нікарагуа

Президент України Володимир Зеленський у понеділок вніс до Верховної Ради проект постанови про введення санкцій проти Нікарагуа.

Проект постанови про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 лютого 2021 року "щодо застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа" поданий президентом до парламенту 1 лютого під №4689.

Тексту проекту постанови та супровідних документів поки що на сайті парламенту немає.

Раніше у понеділок перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що президент України, можливо, цього тижня передасть до Верховної Ради указ про введення санкцій проти Нікарагуа, який парламент має затвердити своєю постановою.

"У президента на підписі перебуває указ про запровадження санкцій проти Нікарагуа - це рішення Ради національної безпеки і оборони, і тому в разі підписання президентом цього указу потрібно буде забезпечити вимоги закону про внесення його на розгляд Верховної Ради протягом 48 годин", - сказав Стефанчук на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій та груп парламенту в понеділок.

Згідно із законом "Про санкції", рішення щодо застосування, скасування та внесення змін до санкцій щодо іноземної держави ухвалюється Радою національної безпеки і оборони, вводиться в дію указом президента та затверджується протягом 48 годин з дня підписання указу постановою Верховної Ради. Відповідне рішення набуває чинності з моменту ухвалення постанови та є обов'язковим до виконання.

Як повідомлялося, 10 листопада 2020 року Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним і неузгодженим візитом посла Нікарагуа в Росії Альби Асусени Торрес до Автономної Республіки Крим для вручення так званому "почесному консулу Нікарагуа в РФ із резиденцією в м. Сімферополі" Олегу Белавенцеву консульського патенту. Також у зв'язку з цим Україна розпочала процес застосування санкційних заходів відповідно до законодавства України.

"Міністерство закордонних справ України неодноразово попереджало нікарагуанську сторону про неприпустимість дій, які порушують суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Українська сторона розпочала процес застосування санкційних заходів відповідно до законодавства України і вживатиме у подальшому всі необхідні дії, передбачені законами України та нормами міжнародного права, для захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави", - йшлося в заяві МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА