14:06 01.02.2021

Кличко звернувся до прем'єр-міністра для якнайшвидшої передачі Гостинного двору на баланс міста

2 хв читати
Кличко звернувся до прем'єр-міністра для якнайшвидшої передачі Гостинного двору на баланс міста

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля для якнайшвидшої передачі Гостинного двору у столиці на баланс міста і заявив про затягування процесу з боку Міністерства культури.

"Коли місто пройшло всі обговорення, бюрократичні процедури, погодження з Міністерствами фінансів, економіки, юстиції, Мінрегіонбуду та ФДМУ, голос подало Міністерство культури... Спочатку міністр Ткаченко заблокував рішення про передачу на засіданні уряду, запропонувавши нам підписати меморандум (...) Але виявилося, що не потрібен жодний меморандум, бо міністр культури проти передачі Гостинного двору громаді столиці. У нього інша ідея - передати об’єкт міністерству", - наводить прес-служба слова мера Києва у понеділок.

На думку Кличка, передача об'єкта Мінкульту лише затягне процес реставрації будівлі, оскільки відомство буде змушене повторно проходити необхідні бюрократичні процедури, вже завершені владою міста.

Крім того, у разі передачі Гостинного двору на баланс Мінкульту, міністерство повинно буде фінансувати роботи з його відновлення, при цьому оновлення все ще очікують декілька інших культурних об'єктів.

"Місто готове здійснити реконструкцію Гостинного двору, створити в ньому громадський простір, музей Києва, розмістити інші експозиції, які вже були обговорені з громадськістю, з Києво-Могилянською академією. А всі "маневри" Мінкульту, переконаний, спрямовані на заморожування будь-яких ініціатив із відновлення об’єкту і його роботи для громади Києва. Тому я звертаюся до прем’єр-міністра втрутитися в ситуацію і невідкладно передати Гостинний двір громаді міста", - резюмував Кличко.

Як повідомлялося, глава Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, у свою чергу, звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо передачі Гостинного двору на баланс міністерства. Він також повідомив про плани підписати меморандум між міністерством і громадською організацією "Музей сучасного мистецтва" з метою створити на базі Гостинного двору культурний хаб.

Верховний Суд України від 8 травня 2018 року залишив у силі рішення повернути будівлю Гостинного двору у власність держави. На сьогодні будівля перебуває на балансі Фонду держмайна України.

Гостинний двір загальною площею 9433 кв. м із 1994 року перебував в оренді приватної структури ПАТ "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА