14:26 01.02.2021

Уряд розглядає послаблення карантинних заходів у деяких областях України - нарада у Зеленського

1 хв читати
Уряд розглядає послаблення карантинних заходів у деяких областях України - нарада у Зеленського

Уряд розглядає послаблення карантинних заходів у деяких областях України до рівня, який відповідав "жовтій" і "зеленій" зонам, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді із президентом України Володимиром Зеленським.

"Аналіз показує, що є регіони, у яких можливо більше послаблення карантинних заходів - до рівня, який відповідав "жовтій" і "зеленій" зонам. Уряд планує детальніше вивчити це питання і ухвалити відповідне рішення", - зазначив Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, вперше за довгий час кількість активних хворих на COVID-19 в Україні опустилася нижче 200 тис. осіб, проте він наголосив, що за минулий тиждень зросла кількість госпіталізованих - 12 147 осіб проти 11 630 позаминулого тижня.

"На тлі зниження всіх показників підтверджується факт, що люди менше звертаються до лікарів і менше роблять ПЛР-тестів. Самостійно хворіють вдома, а звертаються до лікаря і госпіталізуються лише в разі погіршення стану та важкої хвороби", - додав Шмигаль.

При цьому він зазначив, що зростає кількість тестувань методом ІФА і значно збільшилася кількість проведених експрес-тестів - 34 600 порівняно з 20 тис. позаминулого тижня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА