17:13 01.02.2021

СБУ перевіряє можливі зв'язки екс-заступника глави СБУ Нескоромного зі спецслужбами РФ

2 хв читати
СБУ перевіряє можливі зв'язки екс-заступника глави СБУ Нескоромного зі спецслужбами РФ

Служба безпеки України детально вивчатиме можливі зв'язки зі спецслужбами РФ колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Дмитра Нескоромного, якого підозрюють в організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

"Як видно з окремих аудіозаписів, оприлюднених у ЗМІ, ймовірно, не обійшлося тут і без російського сліду. Тому буде детально вивчено можливий зв'язок підозрюваного зі спецслужбами країни-агресора", - повідомив глава СБУ Іван Баканов під час виступу на закритому спільному засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки і комітету з питань правоохоронної діяльності передає прес-центр СБУ.

Зазначається, що приводом для підготовки замовного вбивства Наумова послужила його професійна діяльність - він не дозволяв злочинній групі призначити "своїх людей" на посади в СБУ.

Баканов наголосив, що у своїй діяльності СБУ оперує виключно фактами і доказами. "Наше завдання - запобігати злочинам і робити все, щоб країна була в безпеці. А не реагувати на піар-хвилі. Особливо, коли вони ще підживлюються ззовні та мають очевидні мотиви", - додав він.

Як повідомлялося, 27 січня СБУ оприлюднила докази причетності колишнього першого заступника глави Служби Дмитра Нескоромного до організації приготування вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Нескоромному було оголошено про підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28 та ст. 348 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА