19:53 01.02.2021

КС відкрив провадження за поданням омбудсмена про визнання неконституційними низки положень законодавства у сфері охорони здоров'я

2 хв читати
КС відкрив провадження за поданням омбудсмена про визнання неконституційними низки положень законодавства у сфері охорони здоров'я

Конституційний Суд (КС) відкрив конституційне провадження у справі за конституційним поданням уповноваженого Верховної Ради з прав людини (омбудсмена) про визнання неконституційними окремих положень законів України, що стосуються сфери охорони здоров'я, надання медичних послуг населенню, питань ліквідації та реорганізації закладів охорони здоров'я в умовах пандемії COVID-19.

Як повідомляється на сайті омбудсмена в понеділок увечері, про це на ім'я уповноваженого надійшла ухвала Третьої колегії суддів Другого сенату КС від 27 січня. "Дана справа буде розглядатися КСУ по суті. Дату розгляду та форму слухання буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, омбудсмен Денісова звернулася до КС із відповідним поданням 6 січня. "Ситуація, за якої розпочата медична реформа із подальшим встановленням на законодавчому та підзаконному рівнях у деяких випадках неспівмірних меті засобів досягнення - протиепідемічних заходів, призвела до порушень та обмежень конституційних прав і свобод людини та громадянина, свідченням чого є численні звернення громадян до мене, як до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", - пояснила вона.

За словами омбудсмена, країна виявилася не готовою до боротьби з пандемією COVID-19 ні організаційно, ні юридично. На її ім'я надійшло безліч звернень щодо неконституційності впроваджуваної медичної реформи, нерозумності, неспівмірності мети та заходів, які намагався встановити уряд для подолання пандемії COVID-19, про неконституційність окремих положень законів України, відповідних постанов Кабінету Міністрів України. "Сподіваюся на відкриття Конституційним Судом України конституційного провадження за моїм поданням та розгляд його по суті, адже порушені права громадян у сфері охорони здоров’я мають бути відновлені та надалі забезпечуватися державою", - підсумувала Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА