20:16 01.02.2021

В Англії нарощують масштаби тестування на COVID-19 після виявлення штаму з ПАР

1 хв читати
В Англії нарощують масштаби тестування на COVID-19 після виявлення штаму з ПАР

Британська влада різко збільшила масштаби тестування в низці районів Англії після виявлення в країні південноафриканського штаму коронавірусу, повідомляє телеканал Sky News.

До таких районів увійшли лондонські боро Ілінг, Герінгей і Кройдон, а також міста Волсолл та Броксберн, Мейдстоун, Гілдфорд і Престон. Тут ПЛР-тест пропонується здати всім жителям старше 16 років.

Дотепер в країні виявили 105 випадків зараження південноафриканським штамом. Департамент охорони здоров'я та соціального забезпечення заявив, що поки що немає підстав вважати цей різновид коронавірусу небезпечнішим, ніж інші.

Але деякі пацієнти з південноафриканським штамом заразилися не через те, що подорожували. Тому влада побоюється, що різновид передається вже всередині спільноти.

"Найкращий спосіб зупинити поширення вірусу, включаючи нові різновиди, - це залишатися вдома і дотримуватися поточних обмежень. Доки більше людей не зроблять щеплення - це єдиний спосіб, яким ми контролюватимемо поширення вірусу", - сказав міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок.

З початку пандемії у Великій Британії заразилися коронавірусом понад 3,8 млн осіб, померли більше ніж 106 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА