13:31 02.02.2021

Знімали порчу за допомогою фото та лікували хвороби онлайн - на Херсонщині кіберполіцейські викрили сестер-шахрайок

2 хв читати
Знімали порчу за допомогою фото та лікували хвороби онлайн - на Херсонщині кіберполіцейські викрили сестер-шахрайок

Двоє сестер створили сторінку в соціальній мережі з надання платних послуг зі зняття порчі та діагностики захворювань онлайн, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

"Вони обіцяли клієнтам лише за допомогою фото вилікувати хвороби онлайн, зняти порчу, налагодити сімейні відносини і багато іншого. Шахрайки діяли виключно онлайн, особисто з клієнтами не зустрічалися, спілкувалися лише в листуванні. Один сеанс зняття порчі коштував від 1800 гривень. Після відправлення фото хворого та переказу грошей за послуги зловмисниці блокували клієнтів", - розповіли у вівторок у відділі комунікації поліції.

Останньою жертвою шахрайок стала жінка, у якої важко хворіє дитина.

"Для матері це було останнє сподівання на порятунок. Вона прислала "цілителькам" для діагностики фото малолітнього сина. Ті пояснили, що на дитині сильна порча, буде важко вилікувати, але це можливо. За один сеанс своїх послуг шахрайки вимагали 4300 гривень, які жінка перевела на їхній рахунок. Після цього зловмисниці заблокували повідомлення від клієнтки. Гроші їй ніхто не повернув", - йдеться у повідомленні.

Потерпіла звернулася до поліції. Працівники відділу протидії кіберзлочинності в Херсонській області спільно з працівниками Скадовського районного відділу поліції викрили зловмисниць.

Ними виявилися дві сестри віком 24 і 27 років зі Скадовського району. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями їх проживання вилучено мобільні телефони, сім-карти та банківські картки, які зловмисниці використовували у своїй злочинній діяльності, повідомив начальник відділу протидії кіберзлочинності в Херсонській області Богдан Палісіка.

Жінки пояснили, що самі виховують дітей і потребували грошей на їх утримання. Наразі поліція встановлює остаточну кількість постраждалих від злочинної діяльності сестер.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на термін від трьох до восьми років).

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА