19:04 02.02.2021

Вимога Януковича допитати його в Ростові не має юридичних підстав, якщо він знову не явиться на допит щодо "харківських угод", то буде оголошений у розшук

2 хв читати

Заява екс-президента України Віктора Януковича з вимогою допитати його в Ростові-на-Дону (РФ) є спробою відстрочити оголошення його в розшук, якщо він не явиться на допит у справі про "харківські угоди " ще раз, 3 лютого, то буде розпочато процедуру оголошення в розшук.

"Ця заява не має нічого спільного з юриспруденцією... кримінальне процесуальне законодавство не передбачає вимоги підозрюваного, щоб до нього явився слідчий... вони намагаються знайти поважну причину, щоб відстрочити процедуру його оголошення в розшук", - сказав агентству "Інтерфакс Україна" заступник керівника Департаменту процесуального керівництва у "справах Майдану" Офісу генпрокурора, прокурор у "справі Януковича" Денис Іванов.

За його словами, Янукович був офіційно запрошений повісткою до слідчого для допиту як підозрюваний у справі про "харківські угоди".

"Підозрюваний не являється до прокурора та слідчого за викликом... і пропонує у непроцесуальний спосіб приїхати до нього для складання процесуальних документів на територію іншої держави, де діє інше процесуальне законодавство", - зазначив прокурор.

При цьому він наголосив, що слідство готове брати участь у процесуальних діях, якщо буде відповідне клопотання про звернення прокурора до компетентних органів РФ, і вони виконають це міжнародно-правове доручення. Також, як пояснив Іванов, Янукович із таким клопотанням може звернутися до компетентних органів РФ.

Прокурор звернув увагу: "Якщо Янукович не явиться на допит і 3 лютого, то він буде оголошений у цій справі в розшук... мені його місцезнаходження не відоме".

Іванов уточнив, що в рамках розслідування справи про події 18-20 лютого 2014 року на майдані Незалежності в Києві слідство зверталося до компетентних органів РФ щодо підтвердження місцезнаходження Януковича, але отримувало відмову. Також, за словами прокурора, слідство просило РФ про допит Януковича у цій справі, у чому також було відмовлено.

"Компетентні органи РФ у цьому напрямі не співпрацюють, запитів не виконують", - сказав Іванов.

Він додав, що аналогічна ситуація і з розслідуванням у справі про захоплення влади шляхом неконституційної зміни Конституції України.

"Запити в РФ не виконуються, місце його проживання за адресою не підтверджується, ніхто його не допитує і ніхто не залучає нас до його допиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА