19:29 02.02.2021

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію з викриття міжрегіонального ОЗУ фальшивомонетників

2 хв читати
Правоохоронці провели масштабну спецоперацію з викриття міжрегіонального ОЗУ фальшивомонетників

Правоохоронці 1 лютого одночасно провели 18 обшуків у Хмельницькій і Одеській областях, під час яких вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюри іноземних валют, спеціальні кліше, обладнання для виготовлення фальшивих грошей, зброю, наркотики та інше.

"Організатор злочинного угруповання - 38-річний житель Хмельницького району, відбував покарання за умисне вбивство й у кримінальному світі має статус так званого "наглядача", а також 32-річний одесит, який теж раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю", - повідомляє Сектор комунікації поліції Хмельницької області.

У Хмельницькому, Одесі й Одеській області організатори ОЗУ підібрали собі цілу низку виконавців, теж здебільшого раніше судимих, між якими чітко розподілили ролі: одні виготовляли фальшиві купюри, інші здійснювали їх передачу, треті - збут. Переважно це була національна валюта номіналом 500 грн.

Працівники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Хмельницькій області, колегами з кримінальної поліції за процесуального керівництва прокуратури та силової підтримки бійців КОРД провели масштабну спецоперацію із затримання членів злочинної групи із міжрегіональними зв’язками.

"Одночасно у двох областях було проведено 18 санкціонованих обшуків, під час яких правоохоронці вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюри іноземних валют, спеціальні кліше, обладнання для виготовлення фальшивих грошей, зброю, наркотики тощо", - йдеться в повідомленні.

Частині фігурантів слідчі вже повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України, а одному із них ще й за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) ККУ. Підозрюваним може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На період досудового розслідування суд узяв зловмисників під варту з можливістю внесення застави розміром понад 180 тис. грн. Наразі слідчо-оперативні заходи в рамках кримінального провадження тривають. Правоохоронці працюють над встановленням каналів збуту підробних грошових коштів та інших осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА