19:41 02.02.2021

Суд скасував Навальному умовний термін, йому призначено 3,5 року колонії

3 хв читати
Суд скасував Навальному умовний термін, йому призначено 3,5 року колонії

Симонівський суд Москви скасував умовний термін опозиціонерові Олексію Навальному у справі "Ів Роше" та призначив йому покарання у вигляді 3,5 року колонії загального режиму, передав кореспондент "Інтерфаксу" у вівторок.

"Подання УФСВП стосовно засудженого Олексія Анатолійовича Навального підлягає задоволенню. (...) Скасувати Навальному умовне засудження за вироком Замоскворецького районного суду міста Москви й покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 3 роки 6 місяців виконувати реально з відбуттям ним покарання у виправній колонії загального режиму", - оголосила рішення суддя Наталія Репникова.

Згідно з рішенням суду, Навальному врахували термін, проведений під домашнім арештом, у термін відбуття покарання за розрахунком "день у день".

Представник столичного управління ФСВП і прокурор наполягали на тому, що Навальний неодноразово порушував правила умовного засудження і не являвся до інспекції. За словами представника УФСВП Олександра Єрмоленка, в службі сподівалися, що Навальний змінить своє ставлення до цього й виправиться. Прокурор Катерина Фролова зазначила, що після виписки з клініки Навальний вільно пересувався і відвідував громадські місця в Німеччині, а також давав інтерв'ю.

"Така поведінка Олексія Анатолійовича і його ставлення до законодавства РФ дозволяє зробити однозначний висновок, що він на шлях виправлення не встав, демонстративно показує зневагу до законів Росії, яких сам закликає неухильно дотримуватися", - заявила Фролова.

Захисники Вадим Кобзєв і Ольга Михайлова заперечували аргументам УФСВП. Кобзєв окремо зазначив, що його довіритель не намагався переховуватися, а інспекція не намагалася з'ясувати у близьких Навального, де він перебуває. Адвокат наголосив, що Навальний не може бути особою, яка переховується від контролю, оскільки про своє місцезнаходження він їм повідомив. Про неможливість призначити за жодних умов Навальному покарання у вигляді реального терміну також говорила Михайлова. Вона нагадала про рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЧ), згідно з яким, вирок у справі "Ів Роше" порушив право на справедливий розгляд і мав бути скасований у РФ, проте Навальному було виплачено лише компенсацію.

Захист Навального домагатиметься його звільнення і оскаржить рішення суду, що скасував опозиціонерові умовний термін, призначивши 3,5 року колонії.

"Будемо оскаржувати, звісно. І до Комітету міністрів Ради Європи звернемося у зв'язку з невиконанням рішення Європейського суду (щодо Навального у справі "Ів Роше" - ІФ)", - сказала "Інтерфаксу" адвокат Навального Ольга Михайлова.

29 грудня 2020 року УФСВП оголосило Навального в розшук. Претензії до опозиціонера пов'язані з порушенням ним зобов'язань, накладених вироком у так званій справі "Ів Роше". У зв'язку з цим столичне управління ФСВП звернулося до суду з клопотанням про скасування умовного терміну Навальному та заміну його на реальний.

Як розповіли "Інтерфаксу" в УФСВП, "умовно засуджений систематично порушував умови випробувального терміну до своєї госпіталізації, зокрема, щонайменше шість разів (із січня по серпень 2020 року) не являвся на реєстрацію до кримінально-виконавчої інспекції у встановлені дні, а також після виписки з клініки (в Німеччині - ІФ) з жовтня 2020 року". В Генпрокуратурі заявили, що вважають звернення УФСВП законним і обґрунтованим і мають намір підтримати його в суді.

17 січня Навального затримали в аеропорту "Шереметьєво" відразу після повернення з Німеччини, де він перебував на лікуванні та реабілітації. Химкинський міський суд 18 січня на виїзному засіданні у відділі поліції заарештував його до 15 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА