20:43 02.02.2021

Казанський заявляє про кризу в засіданнях ТКГ: Без втручання західних країн і зміни формату переговорів вирішити кризу не вийде

2 хв читати
Казанський заявляє про кризу в засіданнях ТКГ: Без втручання західних країн і зміни формату переговорів вирішити кризу не вийде

Представник Донецької області, член української делегації в Тристоронній контактній групі Денис Казанський заявляє, що засідання ТКГ втратили сенс, і без втручання західних країн і зміни формату переговорів вирішити кризу не вийде.

"Засідання ТКГ, схоже, остаточно втратили будь-який сенс. Сьогоднішню зустріч політичної підгрупи, як і кілька попередніх, росіяни перетворили на фарс. Без узгодження з українською стороною до відеозв'язку підключали якихось людей - незрозуміло кого і незрозуміло звідки. Звісно, в таких умовах ніякого конструктивного обговорення бути не могло. Весь час пішов на перепалки та суперечки. Те, що відбувається, вже не можна назвати навіть глухим кутом. Швидше, Росія просто ховає Мінськ, намагаючись відверто хуліганськими витівками змусити Україну відмовитися від переговорів", - написав Казанський на сторінці у Facebook.

Також він нагадав про проведення в Донецьку так званого форуму "Російський Донбас", на якому ОРДЛО проголосили "російською національною державою". Окрім цього, за словами Казанського, бойовики відкрито озвучували свої головні цілі - захоплення усієї території Донецької та Луганської областей і "демонтаж української держави".

"Зрозуміло, що в таких умовах ніякої реінтеграції ОРДЛО бути не може, і про виконання Мінських угод говорити немає сенсу. Росіяни та підконтрольні їм ЛНР/ДНР від них відкрито відмовилися. Складно сказати, що нам робити в такій ситуації далі. Вийти навіть із таких переговорів Україна не може - зрозуміло, що росіянам тільки це й потрібно", - додав Казанський.

Він зазначив, що і продовжувати переговори, коли протилежна сторона вже відмовилася від Мінських угод, буде безглуздим марнуванням часу.

"Схоже, без втручання західних країн і зміни формату переговорів вирішити цю кризу не вийде", - підсумував він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА