21:34 02.02.2021

У Латвії до квітня продовжили режим надзвичайного стану

2 хв читати
У Латвії до квітня продовжили режим надзвичайного стану

Уряд Латвії і рада з кризового управління у вівторок на спільному засіданні домовилися щодо продовження через COVID-19 режиму надзвичайного стану в країні до 6 квітня, повідомив журналістам прем'єр-міністр Кріш'яніс Каріньш.

Режим НС був оголошений в країні 9 листопада.

На засіданні було заслухано доповідь МОЗ про ситуацію з коронавірусом в країні і необхідні заходи безпеки. У міністерстві запропонували ввести нову стратегію управління ризиками в зв'язку з поширенням COVID-19 - принцип світлофора, визначивши групи епідеміологічних показників, відповідно до яких встановлюються обмеження.

Наразі Латвія перебуває в першій, "темно-червоній", категорії, оскільки кумулятивна 14-денна захворюваність становить 561,26 випадків на 100 тис. населення.

Надзвичайний стан у країні може зберігатися доти, поки Латвія перебуватиме в цій категорії, але може бути скасований, щойно вона перейде до другої, "червоної", категорії, одночасно можуть бути пом'якшені окремі обмеження.

Ця категорія передбачає, що 14-денна захворюваність в країні становить 100-200 випадків на 100 тис. населення. В цьому випадку можуть бути пом'якшені обмеження на зібрання, торгівлю, дозволені індивідуальні заняття спортом у приміщеннях, поступово може відновитися очне навчання, дозволено відвідування місць громадського харчування.

Третя, "помаранчева", категорія передбачає, що 14-денна захворюваність становить 20-100 випадків на 100 тисяч населення. На цьому етапі обмеження можуть бути пом'якшені ще більше - буде дозволено збиратися, дозволені торгівля, робота закладів культури, спортивні заняття в приміщеннях.

Остання, "зелена", категорія передбачає, що 14-денна кумулятивна захворюваність COVID-19 знизилася до 20 випадків на 100 тис. населення і можна повернутися до звичайного життя з невеликими обмеженнями.

У МОЗ зазначили, що в подальшому необхідно посилити заходи проти ввезення коронавірусу з-за кордону і поширення на території країни, заборонивши неважливі поїздки і ввівши обов'язок декларувати мету поїздки. Також пропонується зменшити кількість груп людей, для яких встановлені винятки на здачу тесту на COVID-19 і самоізоляцію при в'їзді в Латвію, і посилити контроль за дотриманням заходів епідеміологічної безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА